Tanglopper & svære havørreder

Tanglopper 

De sidste mange kystture  jeg har været på har jeg set og mærket mange fisk, men de har været meget svære at få til at tage fluerne. En af grundene til detter er at Havørreden er på vej til deres gydepladser i de fynske vandløb.

Jeg har af samme grund valgt mine fiskepladser ud fra dette faktum og besøgt fiskepladser hvor ferskvand løber ud på kysten. “Og der har været mange fisk”.2014-09-08 09.51.09

Pladserne langs Båring vig på Nordfyn fisket rigtigt godt de sidste 14 dage, men så snart vejret slog om og der begyndte at regne kraftigt, bliver fiskene svære at få i hugget.

Når havørreden “lugter” ferskvand går de i Gydemode og det kan næsten virke umuligt at fange en fisk. Men nu tror jeg jeg har fundet løsningen  SMÅ Tanglopper  Det er som om af en tangloppe fisket på lange forfang og i et roligt tempo, kan få selv de sværeste  havørreder i hugget.2014-09-08 10.10.24 Jeg fik 3 flotte fisk her til morgen, hvor alle fisk huggede en lille tangloppe imitation a la kobberbassen. Jeg havde monteret min trofaste Baitfish-kutling som endeflue og en tangloppe som ophænger. jeg prøvede flere fluer igenmen dagen både rejefluer, kutling fluer store som små,  men det eneste de ville have var Lopper.  Jeg er helt sikkert på at uden den tangloppe på linen havde turen i dag været en nultur. 2014-09-08 10.10.49

Så næste gang jeg tager afsted på kysten er der igen en Loppe på mit forfang.

Se her hvordan jeg binde min tangloppe

Krog: Reje/Tangloppe krog eller anden krog med buget skaft.

Tråd: Brun

Hale: hare

Krop: Lysebrun/kobber dubbing

Hackel: Griszzle fjer

Rib: kobber tråd

Skjold: Plast

 

Tanglopper er en af havørredens alder vigtigste fødeemner, så der for er det jo vigtigt af have et par fluer med i æsken.

Bg tangloppen er mit bud på en tangloppe som er nem at binde og som ser rigtig fin ud i vandet, da dubbingen pulsere i vandet og giver fluen liv.

Fisk fluen i ryg og gerne med korte pauser, så fluen falder til bunden, da det er her tanglopperne lever.

 

Brian Grensteen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *