Syltet Makrel

Hen over sommeren og ind det tidlige efterår finder man makreller langs vores kyster. Den er en hård fighter og er sjov fisk af fange for hele familien. 

Men hvad skal man stiller op med sådanne en fisk når man først har fanget en spandfuld. Her er mit bud på en fantastisk og super nem opskrift på Syltetmakrel  

 Syltet Makrel med dild sifon , syltet sennepskorn og malt chips

 

Opskrift til 4 personer 

Du skal bruge

  • 4 stk makrel filer
  • 4 dl lagereddike 
  • 4 dl sukker
  • 1 alm løg
  • kryderier som korianter , laverbær , peberkorn 

 

Makrel filet klar til syltning

Sådan gør du 

Først skal du koge en alm syltelage med eddike,sukker,snittet løg og krydderiger. i mens lagen varmens op finder du en bøtte og kommer de 4 filer i så de ligger fladt i bøtten. når lagen har kogt nogle minutter ,tages den af varmen og stilles til "afkøling" i nogle minutter så den lige smider den værste varme. Nu hældes den varme lage over makrel filerne og sørg for de er hel dækket af lagen. Nå skal fisken bare trække i lagen i mindst 24 timer før servering. 

Tips. Det anbefales at skindet fjernes før servering, dette gøres nemmest ved at trække det af eller skrabe det af med en kniv. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *