!!!!Det er nu !!! Hvis du skal fange Makrel rundt om Fyn, så skal du afsted lige nu. Steder omkring Storebældts broen ved Nyborg ,Odense fjord og Odense havn bliver der fanget fine Makreller. Så må jeg jo også hellere komme med min Favorit opskrift på Makrel.
Ristet Fjord Makrel med Asiatisk soja smør og Rødløgs sauce 
Til 4 personer skal du bruge.
Til Rødløgs saucen Skal du Bruge.
2 stk. Rødløg snittet i fine skiver
½ fl. hvidvin
½ tsk. Korianderfrø
2dl. Fiskefond eller vand.
400 g. Kold smør
Sådanne gør du
Kom hvidvin, Rødløg, korianderfrø og vand i en gryde og lad det koge ind til ca. 2 dl væske. når væsken er kogt ind sigtes løgne fra (husk at gemme dem).Blendes små klumper af kold smør i den kogende væske saucen, til den for en cremet konsistens og en god blanding af fedme og syre , smag til med salt og hvid peber og kom så rødløgne i igen. Pas på den ikke koger så skiller den.
Til den Asiatisk soja smør skal du bruge
3 dl soja der ikke er for saltet
3 fed hvidløg hakket fint
50g fint hakket frisk ingefær
saft af 1 citron
200 gram saltat smør
Sådanne gør du
Kom alle ingredienserne i en lille gryde og lad sojasmørret simre i ca 30 min.
8 stk Makrel filet uden Ben
Sådanne gør du
Varm en Pande til den er rigtigt varm og kom en smugle olie på panden. Steg Makrellerne på skindsiden til de er mørke brune på skindet. kom en smugle sojasmør på kødsiden lige inden servering.
Grøntsagerne bestemme i selv , men her har jeg brugt Danske bønner, blomkål og springløg
Velbekomme
Brian Kokken Grensteen