Hjemme Syltet asier

Brian Grensteen
Brian Grensteen

Køkkenchef og huskok hos Flyfyn

hvad syntes andre om denne opskrift
4.5/5

Sådan gør du

Til 4glas færdig asier 

  • 2 kg asier 
  • 80g salt 

Lagen til syltning 

  • 1,5 l lager eddike
  • 1,5 kg sukker 
  • 6 laverbær
  • ½ tesk. peberkorn
  •  1 tesk. sennepskorn
  • ½ tesk. korianderfrø 
  • atamon
  1. Skræl de friske asier og skær flæk dem. med en ske skrabes alle kernerne og det bløde “kerne” ud.
  2. Skær nu asierne i skiver på ca ½ cm i tykkelsen.
  3. kom skiverne i en stor skål og drys salten ud over asierne.
  4. ryst skålen godt ,så salten bliver for delt grundigt 
  5. nu skal de stå og trække i 24 timer i køleskabet. i denne periode vil salten trække en masse vand ud af asierne og det gør at asierne bliver sprøde.
  6. efter 24 timer skyldes de i rigeligt kold vand, gerne flere gange.
  7. kog alle indegrienserne til lagen op og lade den simre i et par min. smag til med mere sukker eller eddike efter ønske. 
  8. vask grundigt de glas du ønsker at brug og ryst dem med en smule atamon for at forebygge skimmel.
  9. Kom asierne i de rene glas og hæld den kogende lage over asierne . det er vigtigt at det dækker asierne og at der er lage helt op til kanten
  10. skru lågene på med det sammen og vend forsigtigt hver glas rundt et par gange 
  11. efter køling skal de stå va 1 uge før de kan nydes,

Holdbarhed ca 1 år i et mørkt køligt skab eller klæder

Hjemme Syltet asier

hvad syntes andre om denne opskrift  4.5/5 Sådan gør du Til 4glas færdig asier  2 kg asier  80g salt  Lagen til syltning  1,5 l

læs mere

Syltet Makrel

Hen over sommeren og ind det tidlige efterår finder man makreller langs vores kyster. Den er en hård fighter og er sjov fisk af fange

læs mere