
Æggekage er en af mine absolutte favoritter, når det gælder danske klassiker. Her er mit bud på den perfekte æggekage
Først skal du stege flæsket til sprøde lækre flæskesvær, det gør du på følgenede måde.
1) tag skiver af røget spæk (ca. 1,2cm i tykkelsen) og kom dem i en dyb bradepande
2) varm ovnen til 170 grader og steg flæsket i 20 min , så hældes der fedt fra bradepanden ( gem fedtet da vi skal bruge det til selve æggekagen) og flæsker steges igen i 15 min.
sådanne bliver man ved til der ikke er mere flydende fedt tilbage i bradepanden. Det kan være nødventig at røre rund i flæsket.
3) Når spækket er stegt og der ikke kommer mere flydens spæk . skal spækket køle af på køkkenbordet til det er stue temperatur
4) når spækket er afkølet, varmes ovnen op på 210 grader og flæsket kommes i ovnen igen , så vil flæsket poppe op og blive til fantastiske flæskesvær.
Æggekagen
slå 10 økologiske æg ud i en skål og tilsæt 0,25 l sødmælk , pisk massen igenmen og krydder med salt og peber. Var en pande op på komfuret og smelt en god klat af det røget fedt fra flæsket. hæld æggemassen på panden, så den næsten er fyldt og kom så panden i ovnen på 190 grader i ca 15 min. eller til den ikke er flydene i midten.
Pynt æggekagen med fint snittet purløg , agurk og tomater og kom det lune flæsk på toppen i rigelige mængder og masser af groft rugbrød
æggekage serveres bedst med hjemmerørt sennep og her er min opskrift
500g. brun farin smeltes i en gryde sammen med 3dl. vand.
150g grov sennep mel ( den fra fiskemanden) kommes i en skål og sukkervandet hældes over og røres godt igenmen , det kan godt være der skal mere kold vand i hvis sennep massen er få tyk.
Sennepen bliver bedst af at stå i køleskaber 1 døg før brug
Velkokomme
Brian (kokken) Grensteen