hjemmelavet chili ketchup


Brian Grensteen
Køkkenchef og huskok hos Flyfyn
Til 4 glas færdigt ketchup
Du skal bruge
- 4 kg tomater
- ½kg blandet peberfrugter
- En håndfuld chili er ,styrke efter eget ønske (kan kan også undlade chilierne ,så bliver det bare en krydder ketchup i stedet)
- 3 dl eddike
- ½kg sukker
- 200g tomat pure
- 5 fed hvidløg
- 2 spsk hvidløgs pulver
- 1 spsk løgpulver
- 1 spsk salt
- 1 tesk peber
- 1 spsk karry


Sådanne gør du
- Skyld og fjerne stilkene fra tomaterne
- Kom alle ingrienserne i en stor gryde og varm forsigtigt det hele i starten.
- Når det første vand fra tomaterne ligger sig i bundet, kan der skrues op for varmen så de småkoger.
- Lad det koge i 2 til 3 timer men pas på det ikke sætter sig på bundet af gryden.
- Når ketchupen har en god tykkelse er den færdig med at koge ind
- Smag ketchuppen til efter ønske
- vask grundigt de glas du ønsker at brug og ryst dem med en smule atamon for at forebygge skimmel.
- Kom den kogende ketchup i de rene glas
skru lågene på med det sammen og vend forsigtigt hver glas rundt et par gange
“for lang holdbarhed ,kan man konservere glasne i en ovn”
Sådan gør du
tænd ovnen på110 grader
stil alle glas med ketchup i en dyb bradepande og kom varmt vand ved glasne,så der er vand ca 2-3 cm op af bunden på glasne.
Lad nu glasne varme i ovnen i ca 1 time og skru så ned på 90 grader og giv dem ca 2 timer mere
Efter 2 timer slukker du ovnen og lader glasne stå i ovnen til næste dag eller de er helt kølet ned
Holdbarhed minuim 1 år i et mørkt køligt skab eller klæder
kog ketchupen til en tyk konsistens før den kommes på glas


Hjemme Syltet asier
hvad syntes andre om denne opskrift 4.5/5 Sådan gør du Til 4glas færdig asier 2 kg asier 80g salt Lagen til syltning 1,5 l

Syltet Makrel
Hen over sommeren og ind det tidlige efterår finder man makreller langs vores kyster. Den er en hård fighter og er sjov fisk af fange

Vildt fluefiskeri Gamborg Fjord
De sidste par uger har der virkelig været gang i fiskene i fjordene rund på Fyn. De store efterårs træk af gydeglare havørreder trækker mod

Stegt pighvarre, rømørejer og bægerdygtig kaviar
stegt pighvarre med rømørejer et drys af kaviar fra Italien er en kongeret fra øverste hylde, her min opskrift på denne ret til 4

Tanglopper & svære havørreder
Tanglopper De sidste mange kystture jeg har været på har jeg set og mærket mange fisk, men de har været meget svære at få til