hjemmelavet chili ketchup

Brian Grensteen
Brian Grensteen

Køkkenchef og huskok hos Flyfyn

hvad syntes andre om denne opskrift
4.5/5
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Til 4 glas færdigt ketchup

Du skal bruge 

    • 4 kg tomater
    • ½kg blandet peberfrugter
    • En håndfuld chili er ,styrke efter eget ønske (kan kan også undlade chilierne ,så bliver det bare en krydder ketchup i stedet)
    • 3 dl eddike
    • ½kg sukker
    • 200g tomat pure
    • 5 fed hvidløg
    • 2 spsk hvidløgs pulver
    • 1 spsk løgpulver
    • 1 spsk salt
    • 1 tesk peber
    • 1 spsk karry

Sådanne gør du 

  1. Skyld og fjerne stilkene fra tomaterne
  2. Kom alle ingrienserne i en stor gryde og varm forsigtigt det hele i starten.
  3. Når det første vand fra tomaterne ligger sig i bundet, kan der skrues op for varmen så de småkoger.
  4. Lad det koge i 2 til 3 timer men pas på det ikke sætter sig på bundet af gryden.
  5. Når ketchupen har en god tykkelse er den færdig med at koge ind
  6. Smag ketchuppen til efter ønske 
  7. vask grundigt de glas du ønsker at brug og ryst dem med en smule atamon for at forebygge skimmel.
  8. Kom den kogende ketchup i de rene glas
    skru lågene på med det sammen og vend forsigtigt hver glas rundt et par gange 

“for lang holdbarhed ,kan man konservere glasne i en ovn” 
Sådan gør du

tænd ovnen på110 grader
stil alle glas med ketchup i en dyb bradepande og kom varmt vand ved glasne,så der er vand ca 2-3 cm op af bunden på glasne
Lad nu glasne varme i ovnen i ca 1 time og skru så ned på 90 grader og giv dem ca 2 timer mere 
Efter 2 timer slukker du ovnen og lader glasne stå i ovnen til næste dag eller de er helt kølet ned

Holdbarhed minuim 1 år i et mørkt køligt skab eller klæder

 

kog ketchupen til en tyk konsistens før den kommes på glas

Hjemme Syltet asier

hvad syntes andre om denne opskrift  4.5/5 Sådan gør du Til 4glas færdig asier  2 kg asier  80g salt  Lagen til syltning  1,5 l

læs mere

Syltet Makrel

Hen over sommeren og ind det tidlige efterår finder man makreller langs vores kyster. Den er en hård fighter og er sjov fisk af fange

læs mere